UA +38(098)680-8374

Категорії

Як підвищити прибуток із «1С: Підприємство» на прикладі ЗАТ «ТрансМашХолдинг»

Як «живий» приклад успішного використання системи управління бізнесом «1С: Підприємство» сьогодні ми розглянемо одного з гігантів галузі залізничної будівлі та машинобудування концерн ЗАТ «ТрансМашХолдинг». Інтегруючи систему на 13 тисяч робочих місць цьому закритому акціонерному товариству вдалося досягти небувалих висот. Взяти лише один запущений блок, який забезпечує контроль заборгованостей, і вже концерн заощаджує близько одного мільярда рублів.

Функції, які виконує система «1С:Підприємство», можна розділити на дві групи. Одна група забезпечує ефективність ведення бізнесу в компанії, що управляє, а інша – на інших підприємствах.

Приміром, завдяки використанню цієї системи керуюча компанія домагається максимального контролю та планування виконання бюджету. З таким самим успіхом 1С справляється із централізованими закупівлями товарів та інших матеріальних цінностей. Через систему співробітники ЗАТ «ТрансМашХолдинг» контролюють усі взаєморозрахунки зі споживачами, готують звіт, згідно з усіма міжнародними стандартами, а також ведуть не лише бухгалтерський, а й кадровий облік усередині компанії.

Щодо використання «1С:Підприємство» на дочірніх підприємствах, то система справляється з такими завданнями, як планування виробництва в цехах, забезпечення їхньою ж сировиною, контролює всі взаєморозрахунки зі співробітниками, переміщення всіх товарно-матеріальних цінностей і, нарешті, допомагає без будь-яких проблем вести бухгалтерську звітність.

Завдяки централізованій системі контролю за збутом, на сьогоднішній день ЗАТ «ТрансМашХолдинг» не тільки отримує повний контроль над реалізацією своєї продукції через торгові будинки та безпосередньо споживачам, а й веде, як писалося вище, облік дебіторських заборгованостей, що збільшує оборотність його капіталу .

Неважко зрозуміти, що для ефективного управління цілим концерном потрібне «ядро», і ним стала уніфікована інформаційна система на базі «1С: Управління виробничим підприємством», яка використовується на тринадцяти дочірніх підприємствах холдингу. При цьому використовується єдиний шаблон конфігурації, який потім адаптується та розширюється під індивідуальні потреби кожного підприємства.

Додатково використовується програмний продукт «1С: Консолідація» як основний інструмент формування загальної фінансової звітності за міжнародними стандартами. В автоматичному режимі система збирає та відправляє в центральну базу даних всю вихідну інформацію, де вона надалі обробляється, консолідується та збирається у єдиний фінансовий звіт. Це рішення дозволило холдингу скоротити необхідну кількість часу на закриття звіту за місяць з трьох до одного тижня, при цьому загальна кількість часу, потрібна для формування консолідованого звіту, знизилася до півтора місяця, тоді як спочатку потрібно не менше шести.

Як бачите, на базі платформи «1С:Підприємство» є рішення, що дозволяють підвищувати ефективність ведення бізнесу великих холдингів, що налічують понад десяток дочірніх підприємств. Отже, із завданням максимального спрощення управління двома-трьома Інтернет-магазинами впорається без проблем.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
* Comment:
Всі клієнти
Наші клієнти
Відгуки клієнтів
Ім'я клієнта:
Vasiliy
Замовляв модуль синхронізації між Webasyst та 1С 8.2 КА ред. 1.1. Олег зробив усе якісно та вчасно. Модуль вартує своїх грошей. Якщо є потреба в подібному рішенні замовляйте, не пошкодуєте!
Ім'я клієнта:
Ilya Rezvih
Замовив модуль інтеграції Webasyst SS. Реалізовано весь необхідний функціонал, регулярні поновлення, професійна підтримка. Чекаю на підтримку SS5. Рекомендую. А забув сказати, ціна хороша)
Ім'я клієнта:
Василий Маслинков
Дуже якісний та мегакорисний модуль. Велике дякую розробникам! Все виконано на професійному рівні. Модуль коштує своїх грошей однозначно.
Всі відгуки
Наші контакти
support@cms1s.com

UA +38(098)680-8374

© CMS1S.COM Всі права захищені. Копіювання матеріалу заборонено