UA +38(098)680-8374

Категорії

Досвід впровадження програми 1С версія 8 на виробничому підприємстві

Багато виробничих об'єднань, натхненні позитивним досвідом автоматизації бізнесу компаній-конкурентів, хочуть отримати готове рішення без суттєвих вкладень сил, часу, грошей. Але чи можна взяти програмний продукт, впроваджений на підприємстві аналогічної галузі, і без доопрацювань та переробок використовувати його для власного документообігу? Чи буде таке рішення ефективним? Давайте розглянемо всі кроки, які має пройти виробниче підприємство, перш ніж вибрати, доопрацювати та встановити програму 1С.

З чого починається автоматизація на виробництві?

Передусім слід провести тестування обраної програми на її відповідність цілям та завданням бізнесу з урахуванням специфіки конкретного виробничого циклу. Як це робиться? Представники підприємства повинні докладно описати всі процеси, які є у них у компанії із зазначенням проводок та документів, які мають формуватися на кожному етапі. Зручно, коли від кожного відділу надійдуть таблиці в розрізі операцій, проводок, вартісних параметрів, вимог до документування і вже повний комплект документів міститиме аналітику по кожному відділу. Це буде своєрідне зведення всіх бізнес-процесів компанії. До його складання слід поставитися максимально відповідально, тому що від його повноти та правильності залежить підсумкова вартість усієї автоматизації. Якщо в ньому буде допущено суттєву помилку, то вже готовий програмний продукт доведеться допрацьовувати за окрему плату. Представники 1С накладають всі зазначені операції на наявне вони автоматизоване рішення даної галузі. Фактично вони проганяють всі операції через програму 1С і кожному етапі записують наявні відхилення від норми. Наприклад, облік надходження сировини має вестися за вагою фактичною, вагою заліковою та довільною величиною для складських позицій. Якщо у готовому рішенні є лише два параметри, то програміст фіксує, що потрібно створити третій і пов'язати його з усіма процедурами тощо.

Як розробити оптимальне рішення для автоматизації бізнесу?

Щойно всі відхилення законспектовані, настав час обговорювати загальний бюджет автоматизації. На даному етапі керівник виробничого об'єднання повинен точно знати, які блоки йому потрібні обов'язково, а від яких він може відмовитись та впровадити їх пізніше без істотної втрати швидкодії. Коли консенсусу досягнуто, починається детальна розробка технічного завдання. Тут важливо зазначити, синхронізація яких процесів є обов'язковою, як буде зроблено інтеграцію вже існуючих рішень, визначити чи сумісні обрані бази та продукти. На це може піти не один день. Але поки ТЗ не затверджено, немає сенсу рухатися далі.

Новий програмний продукт «під ключ»: як розпочати роботу з нуля?

Багато керівників лякає сама процедура заміни одного програмного продукту іншим, перенесення залишків, складності в освоєнні навичок роботи персоналом. Але є низка правил, які зроблять перехід безпечним:

  • - змінювати платформу та версію програми варто з початку нового звітного періоду
  • - слід розпочати тестування нового рішення за 3 місяці до старту проекту
  • - на розробку ТЗ зазвичай відводиться не менше 2-3 місяців
  • - завжди створюйте копії баз і зберігайте їх на окремому сервері
  • - заздалегідь замовте навчання співробітників та обслуговування нової програми
  • - не забувайте про своєчасне оновлення продукту

 

Як бачимо, кожна програма із дзеркальною точністю відображає всі процеси та процедури конкретної компанії. Імовірність того, що всі операції у різних фірм співпадуть на 100% мінімальна. Але взяти за основу готове рішення 1С, розроблене для аналогічної галузі, буде правильним.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
* Comment:
Всі клієнти
Наші клієнти
Відгуки клієнтів
Ім'я клієнта:
Vasiliy
Замовляв модуль синхронізації між Webasyst та 1С 8.2 КА ред. 1.1. Олег зробив усе якісно та вчасно. Модуль вартує своїх грошей. Якщо є потреба в подібному рішенні замовляйте, не пошкодуєте!
Ім'я клієнта:
Ilya Rezvih
Замовив модуль інтеграції Webasyst SS. Реалізовано весь необхідний функціонал, регулярні поновлення, професійна підтримка. Чекаю на підтримку SS5. Рекомендую. А забув сказати, ціна хороша)
Ім'я клієнта:
Василий Маслинков
Дуже якісний та мегакорисний модуль. Велике дякую розробникам! Все виконано на професійному рівні. Модуль коштує своїх грошей однозначно.
Всі відгуки
Наші контакти
support@cms1s.com

UA +38(098)680-8374

© CMS1S.COM Всі права захищені. Копіювання матеріалу заборонено