UA +38(098)680-8374

Категорії

Грамотна автоматизація процесів у лізинговій компанії та обґрунтоване скорочення витрат на оплату праці

Діяльність лізингових компаній регламентується законом про лізинг, потрібно врахувати масу нюансів при веденні обліку, мета яких - виконання всіх вимог положень з бухгалтерського обліку та податкового кодексу РФ. А якщо ще згадати концепцію зближення російських реалій з МСФЗ, то стає зрозумілим, чому в лізинговій компанії такий великий штат співробітників.

Посудіть самі, потрібно вести як мінімум 5 видів обліку: бухгалтерський за ПБО, податковий за НК РФ, міжнародний за стандартами МСФЗ, управлінський за договорами лізингу, фінансовий за договорами кредиту. І це далеко не повний перелік завдань, що стоять перед відділами обліку та звітності та фінансовою службою фірми. Але завдання будь-якого керівника: мінімізувати витрати на ведення бізнесу з метою максимізації кінцевого прибутку власників. Але як зробити витрати меншими? І тут на допомогу приходить унікальний механізм обліку на базі популярного рішення 1С: Підприємство.

1С у лізинговій сфері: розробка та впровадження

Компанія 1С удосконалила ведення бухгалтерського та податкового обліку, але як бути лізинговою компанією, у якої до одного договору фінансової оренди може бути кілька графіків? Наприклад, за одним графіком клієнт повинен оплачувати платежі, за другим визнавати реалізацію послуги, а, по третьому, ставити в залік початковий аванс. Добре, якщо від дати перерахування авансу і до процедури передачі предмета в лізинг пройшов один місяць, а якщо спочатку майно передається на зберігання, а на його монтаж та введення в експлуатацію потрібні місяці? Як бути тоді і як враховувати платежі, що надходять, і поточні витрати на оплату відсотків за залученими ресурсами? Саме тому ще нещодавно в лізингових компаніях був виправдано великий штат співробітників: менеджери, кредитні експерти, адміністратори лізингового портфеля, бухгалтери та економісти. Найчастіше більшість із них вели облік своїх ділянок у Word та Excel. Але хіба таку роботу вважатимуться ефективною? Добре, що на зміну табличного обліку в офісних програмах прийшов автоматизований в єдиній базі 1С варіант. Тепер не потрібно ті самі значення тримати в різних базах, 1С дозволяє інтегрувати дані, встановлювати взаємозв'язки, синхронізувати таблиці і робити повноцінні огляди, які так важливі для ухвалення своєчасного управлінського рішення.

Що може 1С у лізингу?

Хто ще не стикався з автоматизацією бізнесу фінансової оренди, буде здивований, яких висот досягла галузь на поточний момент. Давайте подивимося на прикладі, які дані керівник може отримати із програми, яка грамотно розроблена з урахуванням специфіки діяльності у лізинговій сфері:

  • - розмір процентної ставки та комісії за кожним кредитним договором та питома вага такого кредиту в загальному обсязі позикових коштів
  • - звіт за зазначений період у розрізі лізингових платежів до надходження та кредитних платежів до погашення у зв'язку з клієнтами та банками
  • - прогноз руху коштів на найближчі роки з урахуванням показників: Платежі до отримання/Кредити до погашення/Відсотки до сплати/Податки до перерахування
  • - план з виручки на найближчу перспективу з урахуванням нарахованої реалізації, розрахованої амортизації, витрат на майно на балансі лізингоодержувача

 

І це лише поверхневий перелік того, що може 1С у цій конкретній галузі. Практика показала, що грамотна автоматизація бізнес-процесів на основі розробленого професіоналами технічного завдання дозволяє встановити та впровадити нове рішення у короткий термін, при цьому витрати на оплату праці скоротяться щонайменше вдвічі. І пам'ятайте, що машини на відміну людей не помиляються.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
* Comment:
Всі клієнти
Наші клієнти
Відгуки клієнтів
Ім'я клієнта:
Vasiliy
Замовляв модуль синхронізації між Webasyst та 1С 8.2 КА ред. 1.1. Олег зробив усе якісно та вчасно. Модуль вартує своїх грошей. Якщо є потреба в подібному рішенні замовляйте, не пошкодуєте!
Ім'я клієнта:
Ilya Rezvih
Замовив модуль інтеграції Webasyst SS. Реалізовано весь необхідний функціонал, регулярні поновлення, професійна підтримка. Чекаю на підтримку SS5. Рекомендую. А забув сказати, ціна хороша)
Ім'я клієнта:
Василий Маслинков
Дуже якісний та мегакорисний модуль. Велике дякую розробникам! Все виконано на професійному рівні. Модуль коштує своїх грошей однозначно.
Всі відгуки
Наші контакти
support@cms1s.com

UA +38(098)680-8374

© CMS1S.COM Всі права захищені. Копіювання матеріалу заборонено